NORTH SAILS LOFT NEWS

Story Contributors: Mikkel Røssberg

ORC DOUBLE HANDED EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2023

Kapsejladsen finder sted d. 10.-17. juni i Helsingør Sejlklub

Jan Hansens nye Aeolos 30, “The Beast”

Kapsejladsen finder sted fra den 10.-17. juni 2023 og afholdes under ledelse af Offshore Racing Congress (ORC), Dansk Sejlunion og Helsingør Sejlklub. Stævnet løber at stablen i Helsingør Lystbådehavn i den smukke by Helsingør med Kronborg Slot som baggrund.

Siden 1947 har Helsingør Sejlklub været vært for Sjælland Rundt kapsejladsen. Mens kapsejladsen startede i det små lige efter Anden Verdenskrig, voksede Sjælland Rundt sig til mere end 2.000 både i begyndelsen af 80’erne, hvor alle danske sejlere ønskede at prøve det, der lokalt er blevet kendt som “Havets Marathon”.

ORC Double Handed European Championship er åbent for enhver båd med et gyldigt ORC DH Certifikat og lige nu er tilmeldingslisten på 24 både tilmeldt og arrangørerne forventer yderligere 10-15 både på startlinjen.

North Sails har til mange af de deltagende både, leveret en komplet garderobe af sejl designet netop med henblik på single- og double handed sejlads.

En af deltagerne med fuld North Sails sejl garderobe er Jan Hansen med sin nye Aeolos 30. Bådens navn er “The Beast” og båden har vist sig at være et udyr på den gode måde…

Jan Hansen siger: “Forberedelserne til EM er allerede godt i gang med bl.a. 3D scanning af båden, vejning af mast og mange andre detaljer. En meget væsentlig brik i spillet er sejlpakken. Jeg har valgt 3Di Raw til alle sejl, med undtagelser af de 2 asymmetriske og stormfokken. 3Di sejlene sikrer mig en lang kompetetiv levetid på sejlene. På min forrige båd, Figaro 2, starter sejlene nu på 5. sæson og er stadig konkurrencedygtige.”

Udgangspunkt er at have disse sejl med til EM:

  • Storsejl m. 2 reb. Det er vigtigt at 2. reb er placeret så højt at man undgår krav om trysail.
  • Jib 1 medium Helix. Helix er et meget vigtigt tilvalg for at få så stor windrange på sejlet som muligt.
  • Inner jib
  • Jib 0
  • Code 0 65%
  • A5
  • A2

Så snart bådens scanningsdata er færdigbehandlet, begynder en proces med optimering af sejlvalget. Det kan ikke udelukkes at eksempelvis Code 0 vil give for stor straf på ratingen og derfor må blive i land. Det er en uvurderlig hjælp at have North Sails design teams input til den sidste optimering.

Alle oplysninger om stævnet og andre detaljer kan findes på eventets dokumentside.
Anden information findes på arrangementets hjemmeside.

Så hvis du går med tanker om at sejle ORC Double Handed EM og mangler sejl i din sejlgardarobe, så kontakt North Sails og så hjælper vi dig med det mest optimale setup.

Kontakt os i dag og få en uforpligtende snak med vores eksperter.

Jan Hansens nye Aeolos 30, “The Beast”

Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: