METS udstillingen i Amsterdam er en årlig tilbagevendende udstyrsmesse for fagfolk. Ingen både udstilles, udelukkende udstyr til både, superyachts og lystbådehavne. Der er mere end 1400 udstillere fra 50 lande. Der er ikke den dims til båden, som ikke findes her i alle kvaliteter og varianter. Udstillingen besøges af omkring 17.000 gæster.

Jeg besøgte udstillingen tirsdag og onsdag. Dels for at holde mig opdateret på nyheder og dels for at se hvad mine samarbejdspartnere NKE, Karver og EWincher har på programmet og i pipelinen for 2023.

NKE har endelig taget skridtet og lanceret en wifibox med fuld nmea 2000 forbindelse.

NKE

Karver lancerede nye rulleforstag, samt nye versioner af deres Code ruller med større tromlediam for lettere indrulning. Deres 4-speed spil som jeg har monteret på Aeolos P30 er helt unikke. 1. overdrivegear roterer tromlen 6 omgange, for hver omgang håndtaget kører. Det betyder at du kan lægge skødet i selftaileren før vendingen og spille skødet hurtigere hjem end det kan hales normalt. De nederste 3 gear skiftes ind ved ændring omdrejningsretning og øget belastning.

Karver har offentliggjort 3D modeller i *.stl format til gratis download. Har du adgang til en 3D printer, får du hermed muligheden for printe en præcis model af den ønskede hardware. En fin option hvis du checke størrelsen og designet før du køber.

EWincher kommer med en ny fastinstalleret elmotor, monteret under spillet. Den får variable hastighed og variable begrænsning i belastningen. Det “gamle” elhåndtag udgår selvfølgelig ikke. Uanset hvilken version du vælger, bliver du 10 år yngre med en elektrisk upgrade af dine spil 🙂

2 dage med mange positive indtryk fra en bådbranche i fremadgående gear. I morgen, mandag går det løs med 2 dages Yacht Racing Forum på Malta. Mere herom i slutningen af ugen.


Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: