I planerne for årets sejladser skulle denne weekend have være årets doublehand begivenhed, Vegvisir race fra Nykøbing Falster. 

Manglende konsensus mellem de lokale ildsjæle, myndigheder og Morten Brandt, ledte desværre til endnu en aflysning med COVID-19 stemplet. Ærgerligt for alle involverede parter. Jeg håber de kan finde sammen igen, så vi kan sejle Vegvisir fra Nykøbing i 2021.

Weekenden var jo afsat til sejlads og The Beast ruskede i fortøjninger for at komme på vandet. Jeg havde også lidt “unfinished business” omkring Sjælland Rundt, hvor jeg måtte udgå med en rygskade.

Fredag formiddag kl 10:30 stak jeg ud af Lynetten på en Sjælland Rundt Singlehand. Tænkte det også kunne være en rigtig fin opvarmnings tur i Silverrudder.

Vindmæssigt passede det bedst med en styrbord rundt, så afsted de gik mod syd. Helen turen mod Møn var overvejende med en smule slæk på skøderne. Maks. vind 28 knob tws. I læ af klinten skiftede jeg til den lille fok, klar til krydset mod Grønsund.

Efter knap en halv times kryds aftog vinden så meget at, den lille fok ikke gav power nok til at trække båden gennem søerne. Så kunne tiden da også gå endnu i et forsejlsskift. 

Alt i alt et fint kryds, hvor der kunne arbejdes med vindspringende. Bøjen ved Hestehoved blev passeret ca kl 2o

Strækket fra Grønsund til Storstrømsbroen i relativ let vind, overvejende fra SV. Lige før Farø lå jeg helt stille en halv times tid i nul vind. Så faldet tangen da også af ror og køl 🙂

Storstrømsbroen blev passeret ved midnatstid.
Ud af Storestrømmen i omkring 15 knob tws, kunne jeg holde op hele vejen op forbi Agersø og til Storebæltsbroen som blev passeret i det spæde daggry.
Derefter var vindvinklen omkring 110 twa.
Jeg burde have sat en Code 0, men prioriterede søvn højere og fik en god stribe powernaps op mod Røsnæs.
Fra Røsnæs mod Odden var vind tiltaget til omkring 25 knob, med byger op til 35 knob. En sejlads med gennaker og en håndfuld bomninger, fristede ikke. Jeg valgte en komfortable løsning med at gå lige på mærket med en spilet fok på stage. Odden blev rundet kl 11. Vinden var konstant mellem 25-30 knob, toppet op med lidt ekstra i bygerne. Så jeg bommede rundt Odden og fortsatte med den konservative sejlføring. En fantastisk sejltur i høj sol, fine bølger og frisk vind. Bådfarten lå konstant mellem 10 – 16 knob. Alt under fuld kontrol. Forholdene var lige friske nok til at sove, så jeg satte ekstra pris på det jeg havde sat ind på søvnkontoen i Storebælt.
Gilleleje blev passeret omkring kl 14:30. Kronborg omkring kl 16.
Fra Kronborg og hjem var det halvvind i lidt bygevejr. Fuld store, fuld vandballast og fok 2. Bådfart mellem 8-11 knob. Tilbage i Lynetten igen 19.30. En fin tur på 34 timer. Snitfart på knap 7 knob.

Turen foregik hele vejen rundt i afslappet comfortmode.
I et mere aggressivt race mode ville have kappet et par timer af sejltiden.

Næste weekend byder på lidt hyggelig transportsejlads til Svendborg. Men selv på transportsejladserne bliver man altid lidt skarpere og rutineret. 

Tak til Helle, kæreste og letmatros, for moralsk support undervejs og tak til Carsten Barner fra Lynetten som hjalp en træt skipper Hansen med fortøjning og afrigning.

Med slæk på mod Møns Klint
Nattehygge ombord
Comfort mode med spilet fok
Solen skinner
Solen skinner ikke.
Gilleleje om lidt
Ny hat. Den virker ikke.
Previous slide
Next slide
Kategorier: Figaro 2

Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: