Under sejladsen bliver man ofte udfordret på ren styrke når sejl sættes, bjærges og trimmes, men sjældent direkte på kondition.
Men god kondition giver mig det fysiske overskud, som er nødvendigt for at træffe de rigtige beslutninger. Jeg bliver mere udholdende over længere tid og kan skubbe det tidspunkt, hvor manglende søvn får betydning.

Sejler du meget single eller doublehand, vil god fysisk form være billige point inden starten.

Over en god lang sommer syntes jeg personligt, at det kan være svært at finde både tid og motivation til holde formen ved lige. Endnu sværere at opbygge den den, hvis du allerede fra foråret er bagud på point.

Men som nævnt i overskriften “Motion skal der til”, så på denne smukke sensommer aften begav jeg mig ud på den første løbetur siden Royal Run i foråret.
Føj for pokker hvor det gik langsomt og kradsede i lungerne de første kilometer.
Det som holdt lokomotivet rullende, er tanken om at hver times motion, giver 7 timers bedre liv i den anden ende (Citat: Chris Macdonald)

Skærmbillede 2018-09-04 20.51.49

Gennem de sidste mange vintre har jeg fulgt Spartas Marathon trænning på Østerbro. Start ultimo oktober med 15 km mod målet CPH Marathon medio maj. Det er opbyggende, hyggeligt og livsbekræftende, at stille op sammen med flere hundrede andre løbere hver søndag formiddag og tøffe en tur rundt i København og omegn. Se mere her: https://copenhagenmarathon.dk/traening/

Udover løb, krydrer jeg træningen med let fysisk træning, især mave, ryg og arme bliver trænet.
Samlet set anvender jeg 8-10 timer ugentlig i perioden uden for sejlsæsonen, på at holde formen Jeg tror det hjælper mig til at undgå for mange fejl afledt af dårlig fysik formåen og overskud.

 

Kategorier: Uncategorized

Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: