Arbejdet med nye talenter har altid betydet meget for mig. Der er mange af de unge sejlere som kan have brug for lidt hjælp og anerkendelse. Derfor glæder det mig meget at talentprisen atter er genoplivet og at jeg, på vegne af juryen, kunne uddele den ved åbningen af Boatshow 2023 i Fredericia.
Prisen er betalt af Messe C, Dansk Sejlunion og JBH Sailing.

Vinderen af årets talentpris 2022 er braget ind på den internationale sejlsportsscene.Fra at være et ukendt navn i den etablerede sejlsport er han i 2022 som kun 20-årig blevet et household name blandt verdenseliten af windsurfere.

I 2022 vandt han bla.:

  • U21 EM i windsurfing slalom
  • Han vandt U21 EM på den nye olympiske windsurfer IQ foil
  • Han vandt U21 VM i windsurfing slalom
  • Han blev U21 vice-verdensmester på den olympiske windsurfer IQ foil
  • Han blev samlet 8’er på årets PWA World Tour, der blandt windsurfere regnes som ekstremt prestigefyldt.
  • Og … i et felt på 1300 af verdens bedste windsurfere, sluttede Årets Talent som nummer 9 i Defi Wind Gruissan 2022, der er verdens måske mest spektakulære windsurfing event. 2-3 daglige sejladser på 25 nm i op til 40 knob tws.

Starten på Defi Wind

 Ikke noget under, at han har fået tilnavnet ’The Beast’.
Et tilnavn jeg virkelig mener forpligtiger. (Min egen singlehand raceboat bærer det samme navn)

Året talent har i 2022 opnået meget flotte og markante resultater i en tidlig alder. Men talentet kommer ikke kun til udtryk på vandet. Også hans adfærd er bemærkelsesværdig; Han er ikke vokset op i en stor ungdomsklasse eller i et olympisk miljø. Alligevel er han enormt struktureret og organiseret omkring sin sejlads, som matcher de meget ældre og mere erfarne sejlere. Han er analytisk og målrettet og ikke bange for hverken konkurrencen eller konkurrenterne.

Årets talent er en ung mand, som sejler efter reglerne – og når nogen yder ham uret, får de ren besked – det er der ikke plads til omkring ham.

I forhold til den nye olympiske disciplin, IQ Foil, der sejles som et mix mellem slalom, traditionel course race og long distance, har Årets Talent et kæmpe potentiale. Der er fortsat meget at lære, og dermed har han et kæmpe potentiale, som fortsat kan udvikles. Drømmen mod OL 2024 skal nok blive udlevet.

Prisen for Årets Talent går i år til Johan Søe fra Århus Windsurfing Klub, der sejler på det danske Udviklingslandshold.

I vanlig ambitiøs stil var Johan i trænningslejr, så Jan Christiansen modtog prisen på Johan’s vegne.

Kæmpe stort tillykke!


Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: