Dobbelt op på nederen 

Fredag 12:00 skulle jeg have startet på årets længste singlehand sejlads. Mere end 650 sømil rundt Danmark på indersiden.
Oprindeligt skulle jeg have sejlet i Aeolos 30p, men den står og hærder af i solen i Dubai. Båden er færdig, men er ramt et logistisk transport mareridt. Mere om det i en anden artikel.
I stedet er vores gamle turbåd støvet af og gjort raceklar. Den har været på land i Egå, vasket og bundmalet. Nye kabler på alle batterierne og en ny hovedafbryder fiksede et spændingsfald mellem batteribanken og sikringspanelet. Alt fikset og klaret.
Vi har 2 komplette autopilotsystemer i båden, NKE og Garmin.
NKE piloten har drillet et stykke tid. En ny computer burde tage hånd om problemerne. Den nye computer var første sending af den nyeste Gyropilot 3, som desværre viste sig at have en hardware fejl. Den fik jeg så ikke i gang, til trods for stor hjælpsomhed fra NKE.
Men vores trofaste Garminpilot, skulle som backup, nok kunne håndtere båden tilfredsstillende. Men få dage inden start fejlede også denne autopilot. Garmin support gjorde en kæmpe indsats over flere dage, for at hjælpe med at finde fejlen. Alle forbindelser og opsætningen blev gennemgået, Garmin support fik fremskaffet ny computer og rorsensor fra et lager som ikke fandtes. Hele havneuniversitetet på Århus havn blev inddraget. Alt sammen forgæves, den kunne ikke bringes til live. Konklusionen er et defekt hydrauliksystem, formentlig koblingen. Til trods for piloten er mere end 4 år gammel, tager Garmin den på garantien. Da Garmin teknikeren, Daniel, var ombord, bemærkede han at skærmen på den ene 5 år gamle kortplotter, havde sluppet lidt i kanten. Ingen problem, du får en ny. Også på garantien. Og for lige at sætte ekstra tyk streg under den gode service, opdaterede Navionics alle vores søkort for hele Europa, kvit og frit. Sikke en service  Nu afventer jeg de nye reservedele i Århus først på ugen og tager den videre sommerplan derfra.
Men det var jo ikke sådan ugen burde have forløbet. Jeg havde virkelig sat mig op til lang singlehand sejlads, med alt hvad det medfører af udfordringer, fysiske strabadser og samarbejdet med mit fantastiske shorecrew, Helle og Morten. Det er næsten ikke til bære at en så essentiel ting som autopiloten gange to, bliver sat ud af spillet med få dages mellemrum.
Den værste frustration røg ud af kroppen med en løbetur lørdag eftermiddag. Nu er der overskud til i stedet at være onshore router og shorecrew for Claus Cato som sejler singlehand i “Emily” (Amcharbault 35) og team Xbox, som sejler fully crewed i Henrik Jørgensens XP44.


Ps Århus er nu ikke det værste sted at være. Vi nyder livet ved havnen og den store aktivitet omkring sejlsportscentret

Garmin support, Daniel 🙂
Sejlsportscentret i en sjælden stille periode
Kategorier: Kapsejlads

Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: