Her er en sejler som har gjort et stort analytisk forarbejde, før han besluttede en Figaro 3 var båden for ham.

Jeg har selv været gennem de samme overvejelser, men valgte en Figaro 2 fremfor en 3’r, udefra disse overvejelser

Ingen tvivl om at 3’n er en meget kvik båd og den stærke klasse hurtigt vil udvikle bådens potentiale. Men den selv samme klasse vil, fordi båden er One Design, også hæmme udvikling med mere funktionelle foils og andet grej. Om 1-2 år tror jeg der findes hurtigere foilende både i den størrelse. Ligegyldigt for One Design klassen, men jeg skal ikke sejle OD, kun lokale sejladser. “Speed is King”. Bådens håndtering i havn er qua de sårbare foils, heller ikke uden udfordringer for en singlehandsejler.

Dertil kommer at leveringstiden på mit købstidspunkt var for lang.

Why Figaro 3? 

At a first glance it might seem like an odd choice to choose a Figaro 3 for normal offshore shorthanded regatta sailing, especially considering that we are just happy amateurs. In this post I’ll try to explain the logic behind this decision and why it makes perfect sense.

Læs resten af historien her https://www.figaro24.com/2020/05/15/why-figaro-3/

Kategorier: Uncategorized

Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d