Sailrite symaskine

En robust lille symaskine, der kan anvendes næsten alle syopgaver.

Der findes et utal af små husmor/far maskiner i mange prisklasser. Men kun de færreste holder til egentligt sejlmagerarbejde. Deres relative spinkle opbygning gør at, de har svært ved at holde indstillingen. Meget frustrerende når man gerne levere et ordentligt stykke syarbejde.

Sailrite maskine er kraftig opbygget, meget tæt på kvaliteten i fullsize sejlmagermaskiner. Det mærkes også vægten af maskinen som er 32 kg. Den høje vægt har det plus at, den ikke rutsjer rundt på bordet når der syes lidt større opgaver.

Maskinen har de mest nødvendige indstillinger: Stingbredde (fra ligesting til ca. 6 mm zigzag), stinglængde og nålecentrering (højre, center, venstre).

Jeg syet en del forskelligt canvas og sejldug på maskinen. Den rykker relativt ubesværet gennem 10 lag Sunbrella Canvas.

Stingene ligger flot. Både ved ligesting og zigzag. En kæmpe hjælp til flot sy arbejde er den vandrende trykfod (walking foot). Den hjælper til med at transportere dugen jævnt gennem maskinen. Så undgår du at det øverste lag skrider.

Maskinen har et håndtag på svinghjulet, så du kan du helt uden strøm. Men hurtigt går det ikke.

Sailrite er bygget i USA og kan kun købes direkte fra https://www.sailrite.com  De sender for rimelige omkostninger direkte til Danmark. Den leveres pænt emballeret og i fin en transportkasse med hank. Lige til at tage med ombord på din næste langtur.

Jeg gik efter topmodellen, den har alt det ekstra grej som du alligevel skal tilkøbe før eller siden. LED lampe, ekstra trykfod, trådspoleholder, linealer, foldeapparat mm.

Deres webside er fyldt med gode råd, vejledninger, videoer og andet relateret stof. Alt til den lille gør-det-selv sejlmager. Nogle af opgaverne er ret omfangsfulde og du skal grundigt overveje om det overstiger din kapacitet og tålmodighed.

Du kan også bestille alle de materialer der skal bruges opgaverne på siden. Men der findes andre sites med lignede grej til forsendelse lidt tættere på dk. Bare giv det en Google søgning.

Jeg bestilte den med det ekstra tunge svinghjul. Det giver maskinen et godt moment, når skal syes i mange lag. Husk endelig at bestille 220 volt udgaven hvis den skal bruges i Danmark.

Inkl. fragt og moms koster hele pakken dkk. 13.250,-

Et godt råd: Bestil en masse af de færdige undertrådsspoler (Hembobs type A) i de farver og tykkelser du regner med at bruge. Dels er der mere tråd på færdige Hembobs, end du selv kan spole op = længere sytid mellem hvert undertrådsskift. Dels skal du ikke afbryde syningen for at spole undertråd op.

Sailrite Ultrafeed LSZ-1 PREMIUM (220–240V) 

 

For god ordens skyld gør jeg opmærksom på at, jeg ingen interesser har i Sailrite 🙂

Kategorier: Sejl info

Jan B. Hansen

North Sails

4 Kommentarer

Silas Carlsen · 23. november 2020 kl. 14:22

Hej!

Jeg er meget interesseret i at erhverve mig en sailrite. Er din oplyste pris på 13.250,- inkl told?

Mvh Silas, Aalborg

Mads Frederiksen · 26. september 2021 kl. 17:54

Hej Jan, ved du om der findes et alternativ til Sailrite Ultrafeed LSZ-1 PREMIUM som eventuelt kan købes i Europa? Jeg frygter at omkostningerne til told ved import fra USA får prisen til at blive for dyr i forhold til hvad maskinen er værd. Mvh Mads

    Jan B. Hansen · 26. september 2021 kl. 19:11

    Hej Mads. Jeg kender ingen troværdige alternativer. Spørg Sailrite om forsendelsesomkostninger og told, så du får nogle fakta på bordet.

      Silas Carlsen · 28. september 2021 kl. 09:19

      Jeg købte en Sailrite Ultrafeed LSZ sidste vinter, og var overrasket over at tolden ikke var mere end den var. Kan ikke huske det præcise tal, men det var få hundrede kroner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: