3Di NORDAC™ FAQ

Hvordan adskiller 3Di NORDAC sig fra mine hvide panelsejl?

Polyesterens kvalitet og egenskaber har været base for mange gode sejl gennem årene. Derfor bruger North Sails netop dette velkendte materiale til sin nye cruising-linje, så den væsentligste forskel er fremstillingen af sejlet. 3Di NORDAC-sejl er støbt af filament-tape, der løber kontinuerligt fra top til bund, så vi undgår syninger og vævede tråde. Resultatet er et sejl, der holder den gennemtænkte facon længe og er nemmere at håndtere.

Jeg har hørt, at laminerede sejl ikke holder længe. Kan 3Di NORDAC delaminere?

Nej! Det helt store gennembrud i vores udvikling i 3D-konstruktionen er, at 3Di ikke er et laminat og derfor ikke har den meget omtalte mylar-film.

Det firkantede mønster i 3Di NORDAC-sejlene. Er det syninger?

Nej. 3Di-sejl er en helstøbt komposit, der konstrueres på specialbyggede forme. På 3Di NORDAC er de yderste lag en speciel type polyester, som vi bruger for at beskytte sejlet mod knæk, slid ,stræk og UV-stråler.

Jeg forstår ikke, hvordan I støber et sejl?

Dit sejl bliver støbt i sin tredimensionelle facon. Alle komponenter bliver lagt ud på en specialbygget form, der er indstillet i netop den facon, som designeren har udtænkt til at dække dine sejlads-behov bedst. Processen er meget langt fra paneler og symaskiner, hvilket sikre dig den perfekte facon og mange gode timer på vandet.

Hvorfor er et støbt sejl bedre, end et panelsejl?

I et 3Di-sejl kan vi udlægge alle komponenter, så de følger belastningsretningen. Gennem vores avancerede designprogrammer kan vi danne os et overblik over, hvor sejlet skal være stærkest og sprede alle filamenterne i lige præcis den vifte, der gør, at sejlet holder sin facon samtidig med, at vægten er optimal. I dugen, der bruges i et panelsejl, kan trådene kun lægges i to retninger og der er mange overlap pga. syningerne.

Hvordan ved I, at et 3Di-sejl vil være det ideelle valg til tursejlads?

3Di-teknologien er blevet brugt siden 2010. Gennem de år har vi lavet tusindvis af sejl, der har sejlet millioner af sømil. Vi har brugt to år på at udvikle 3Di NORDAC med den erfaring, som vi har fået fra de mange sømil, samt de hårdeste og mest udfordrende forhold, som vores racer-serier har stået model til. Vi kan derfor garantere, at dine 3Di NORDAC-sejl vil stå distancen og leve op til dine højeste forventninger.

North Sails laver kun kapsejladssejl, så hvorfor skulle jeg købe tursejl fra jer?

Vi nyder også tursejlads på sundet! Gennem de seneste årtier er North Sails faktisk den sejlmager, der laver flest tursejl. Vi bygger dem på den erfaringer, som vi gør os fra Volvo Ocean Race, Vendée Globe og de moderne superyacht. Både og forhold der kræver sejl, der holder distancen og er lette håndtere.

Hvorfor skal North Sails måle min båd?

Vi vil sikre os, at det sejl, som du investere i, passer perfekt til din båd! Derfor skal vi vide præcis, hvilken beslag båden har, hvor skødevognene sidder og andre detaljer, før vi kan designe dit sejl. Har vi før lavet sejl til din båd, har vi nok målene i systemet, men skal selvfølgelig vide, om noget har ændret sig i mellemtiden.

Hvordan passer jeg bedst på mine nye sejl?

3Di NORDAC-sejl kræver ikke meget vedligeholdelse, men det er altid godt at komme forbi med dem, når sæsonen er slut, så du har vished om, at de er klar til den kommende sæson. Du kan også indlevere dem på en af vores mange servicepunkter rundt om i landet.

North Sails tilbyder et års gratis service på alle 3Di NORDAC-sejl.


Jan B. Hansen

North Sails

0 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: